Понеділок, 20.05.2024, 07:06
Вітаю Вас Гість | RSS
entry
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 15
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Google Android OS - сучасна операційна система для мобільних пристроїв (наприклад HTC Desire і Legend, GoogleNexus One, Motorola Milestone). Андроїд є дуже перспективною платформою за рахунок підтримки таких компаній як Google, HTC, Motorola, Samsung і ін Смартфони на основі Android (в народі відомі також як "гуглофони") мають зручним для керування інтерфейсом і відмінною продуктивністю .
Головна » 2013 » Квітень » 15 » Програмування під андроїд. Перші кроки.
22:22
Програмування під андроїд. Перші кроки.
Написання Android-додатків - це відмінний спосіб поліпшити своє фінансове становище і навички програмування.Написання Android-додатків - це відмінний спосіб поліпшити своє фінансове становище і навички програмування.
Для того, щоб почати писати програми для Android вам потрібно наступне:
1) Персональний комп'ютер з ОС Windows, Mac або Linux;
2) Середа Розробки Eclipse IDE;
3) ADT плагін для Eclipse;
4) Емулятор Android - пристрої;
5) Будь-навчальний посібник з Android-програмування, в якому детально описані всі тонкощі (структура програм, синтаксис і приклади).
Eclipse - це універсальна середу розробки, що підтримує багато мов програмування. Є й інші середовища розробки з підтримкою Android (Net Beans, наприклад), але для зручності рекомендується використовувати саме Eclipse. Ви напевно чули, що додатки під Android пишуться на мові Java. Для опису інтерфейсу додатків використовується ще одна мова - XML ​​(розширювана мова розмітки). Ви можете вивчити мову розмітки, але в цьому немає особливої ​​необхідності, оскільки «ADT плагін" дозволяє конструювати інтерфейс Android-додатків без написання XML коду вручну. Цей же плагін пов'язує середу Eclipse з емулятором Android-пристрої. Емулятор - цієї якийсь віртуальний аналог реального телефону з обмеженою функціональністю. Він необхідний для тестування написаних додатків. Гідність емулятора в тому, що завдяки йому розробник може без утруднень писати програми для ОС Android, не маючи реального пристрою.
Якщо ж у вас є реальне Android - пристрій, то ви можете тестувати свої програми на ньому. Для цього необхідно зайти в налаштування пристрою і включити режим розробки. Потім потрібно підключити пристрій до ПК і підключити його до емулятора. Для тестування додатків завжди краще використовувати реальний пристрій, тому що у вашому розпорядженні будуть всі функції пристрою.
Тим, хто добре володіє англійською мовою, я рекомендую використовувати англомовну літературу. На даний момент написані кілька книг по Android-програмуванню і серед них є навіть російські видання (в більшості випадків переклади з англійської).
Всі перераховані інструменти для програмування під Android ви можете легко знайти в інтернеті: всі вони є загальнодоступними і безкоштовні (за винятком літератури).  
Більше ви можете дізнатися на офіційному сайті андроїд   http://www.android.com/ 
Переглядів: 4676 | Додав: Chirikjunior | Теги: Програмування під андроїд | Рейтинг: 2.2/4
Всього коментарів: 1
1 а  
0
не "середа", а "середовище" ... автор виправ!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту